A A A

Profesiju karuselis šokolādes kārumu ražotnē “R Chocolate” 

Drukāt
24.05.2019

23. maijā 2. a klases skolēni devās mācību ekskursijā uz Trikātas šokolādes ražotni.

 

Tikšanās laikā ar SIA “R Chocolate” īpašnieci tika atklāta ražotnes tapšanas ideja un vēsture. Skolēni uzzināja par pārtikas ražošanas uzņēmumā esošajām profesijām (konditors, pavārs, pārtikas tehnologs) to ikdienas darbu un pienākumiem. Pasākuma laikā skolēniem bija iespēja uzzināt kādās izglītības iestādēs var mācīties, lai apgūtu šīs profesijas. Tāpat tika atklāts, ka šī aroda pārstāvjiem ir nemitīgi jāpilnveidojas. Nedrīkst pārstāt gūt jaunas zināšanas un uzlabot prasmes, jo viss mūsdienās ļoti strauji attīstās uz priekšu un mainās.

 Pēc sarunas ar vadītāju, skolēniem notiek praktiska nodarbība, kuras laikā katrs piedalās šokolādes radīšanas procesā. Praktiskajā nodarbībā skolēni uzzina, cik svarīgi ir ievērot higiēnas prasības, darba drošību, iepazīst darba vidi un apģērbu. Darba gaitā tiek atklāts, ka liela loma ir arī pacietībai un mākslinieka talantam.

Dodoties prom, skolēni, atzina, ka nodarbība bijusi interesanta un uzzinājuši daudz vērtīgas informācijas par konditora profesiju.