A A A

Garšu pazinēji viesojas Valmierā 

Drukāt
14.11.2017

Rudens ražas laikā, no 9. līdz 14.oktobrim, vairākas Hanzas pilsētas Latvijā un Visbijas pilsētu Zviedrijā apmeklēja trīs tūrisma speciālisti no Nīderlandes un Vācijas, baudot Hanzas pilsētu kulināro piedāvājumu un izzinot vēsturisko mantojumu. Valmieras viesmīlību un ēdienu dažādību viesi baudīja 10. un 11.oktobrī. 

 

 

Pirmās dienas pēcpusdienā viesi iepazina Valmiermuižas alus darītavu, uzzināja par dažādām alus šķirnēm un to, ka viens no alus veidiem darināts pēc viduslaiku metodēm. Vakars tika noslēgt restorānā "Rātes vārti”. Te viesi garšas kārpiņas lutināja ar ēdieniem, kuru tapšanā tiek izmantoti vietējie produkti un sastāvdaļas. 

Nākamās dienas rīts iesākās ar vēstures iepazīšanu viduslaiku programmā "Bruņinieku skola”. Savukārt pēc labi padarīta darba viesi brokastoja pie bagātīgi klāta galda krodziņā "Pils ķēķis”, kur maltītē tika pasniegtas "Bruņinieku brokastis” ar putru, cepeti, uzkodām un burkānu pīrāgu. Gatavojot šo īpašo brokastu piedāvājumu, pavāri receptēs izmantoja produktus un garšvielas, kas bijušas sastopamas arī viduslaikos.

 Tūrisma speciālistu vizīte norisinājās Centrālā Baltijas jūras reģiona pārrobežu sadarbības programmas 2014.-2020.gadam līdzfinansēta projekta “Hanzas vērtības ilgtspējīgai sadarbībai” ietvaros.